Meer zin in seks en tegelijkertijd afvallen met hormoon voor afslankpillen

Afslankpillen hormonen

In Nederland groeit het aantal vrouwen met overgewicht enorm . Volgens cijfers van het CBS van 2006 is ruim 46 procent van de volwassenen te zwaar en ernstig overgewicht wordt gezien bij circa tien procent van de volwassen bevolking . Op 29 april 2007 stonden de kranten in het Verenigd Koninkrijk vol met het bericht over een hormoon dat naast het verhogen van het vrouwelijk libido, mogelijk ook de eetlust van vrouwen vermindert. Is dit dan het nieuwe wondermiddel voor vrouwen met overgewicht?

Hormoon voor afslankpillen

Professor Robert Millar uit Schotland en lid van de Medische Onderzoeksraad (Medical Research Council) ontdekte dit bij toeval toen hij aanvankelijk onderzoek deed naar een hormoon dat libidoproblemen bij vrouwen zou kunnen verhelpen . Uit zijn onderzoek bleek dat vrouwelijke muskusspitsmuizen na een injectie met het Type 2 Gonadotropin-releasing hormoon niet alleen overduidelijk meer wilden paren, maar ook veel minder eetlust vertoonden .

Aangezien dit hormoon in vele hoeveelheden wordt losgelaten in een deel van de hersenen waar de libidofunctie zit en deze muskusspitsmuis afstamt van dezelfde voorvader als wij mensen, gelooft professor Millar dat dit hormoon ook zou kunnen helpen in vrouwen .

Momenteel werkt Millar aan het verwerken van dit hormoon in een pil . In samenwerking met farmaceutische bedrijven, zou deze pil in nog geen tien jaar op de markt kunnen zijn .

Hormaan verslaat duizenden afvalpillen

Hij is er van overtuigd dat zijn pil de duizenden afvalpillen en libidopillen die reeds op de markt zijn gebracht zou kunnen verslaan, vanwege het dubbele effect . Psycholoog Perman-Kerr, denkt echter dat een gebrek aan libido voornamelijk te maken heeft met de kwaliteit van de relatie en de vraag is of zo’n pil daadwerkelijk zou kunnen helpen .Volgens hem zullen daarom voornamelijk vrouwen die af willen vallen of vrouwen die hun seksleven een beetje willen opkrikken baat hebben bij deze pil .

Afslanken met pil wondermiddel?

Afslanken met pil wondermiddel of nieuwe hype? Het is nog maar te zien of het hormoon dezelfde effecten heeft in vrouwen als in ons familielid de muskusspitsmuis .Daarbij is het nog onduidelijk wat de bijwerkingen zijn van dit medicijn . Zoals psycholoog Perman-Kerr aangaf, is de meest interessante vraag voor wie deze pil nu eigenlijk op de markt wordt gebracht: voor vrouwen met werkelijke libidoproblemen of voor vrouwen die af willen vallen? Het hoofd van de research afdeling van Pfizer moest na jaren lang onderzoek gedaan te hebben om een Viagra voor mannen te ontwikkelen toegeven dat een middel om de vrouwelijke lust te bevorderen er niet in zat. Vrouwelijke seksualiteit zit gewoon ingewikkelder in elkaar dan mannelijke. Vertrouwen en intimiteit spelen daarbij een belangrijke rol, en dat bevorder je niet zo gemakkelijk met een pil.