Gezonde leefstijl of afvallen met een dieet bij overgewicht?

Gezonde leefstijl of afvallen met een dieet bij overgewicht
De afslankacademie maakt zich bij afvallen in eerste instantie niet druk over je gewicht en dieet, maar meer over je leefstijl. Het is niet de bedoeling dat je gek wordt van een dagelijkse gang naar de weegschaal bij overgewicht. Het af en toe kijken naar overgewicht is hoogstens een manier om in de loop van de tijd te controleren of je ook werkelijk in staat bent om wat succes te hebben met de leefstijl- veranderingen. Daarom wordt in de afslankacademie bij afvallen het woord dieet zoveel mogelijk vermeden.
Een dieet kun je niet je hele leven volhouden. Een gezonde leefstijl wel. En je zult het je leven lang moeten doen, want de manier waarop we ons nu voeden en de hoeveelheid energie die we momenteel gebruiken past bij een andere fase in de geschiedenis. Bij een tijd van schaarste en niet van overvloed. Die overvloed verdwijnt waarschijnlijk niet meer en we moeten ermee om leren gaan. Ons hele verdere leven lang. Van een mens ingesteld op schaarste moeten we overschakelen naar een overvloedmechanisme.
Als je meer controle over je manier van leven wilt hebben en overgewicht meer onder controle wilt brengen, dan kan de afslankacademie je mogelijk helpen. Er is voor iedereen een manier te vinden om dat te doen.
Natuurlijk bestaan er grote verschillen tussen mensen. De een heeft gewoon meer aanleg om te zwaar worden dan de ander. Maar hoe het ook precies zit, je zult als je er iets aan wilt doen toch zelf het initiatief moeten nemen bij afvallen. Een ander kan afslanken niet voor je doen!
Als je je volmaakt gelukkig voelt met wie je bent en wat je weegt, dan is dat de basis voor veel levensgeluk en is het niet aan een ander je te vertellen wat je moet gaan doen. Je bent zelf prima in staat te beslissen over wat goed voor je is. Gezondheid wordt niet uitsluitend in kilo’s, de waardering van anderen voor hoe je eruit ziet of bloedsuikerwaarden uitgedrukt. Iedereen verdient het respect voor wat hij gekozen heeft te zijn.
Mensen die zelf beslissen dat ze iets aan hun overgewicht moeten doen, blijken bovendien veel succesvoller dan mensen die zich daartoe hebben laten overhalen. Je moet het echt helemaal zelf willen en dan gaat het lukken ook. Je eigen motivatie is veel sterker dan de wens van een ander, hoe vriendelijk die persoon ook voor je is. De website gezonder afvallen is niet bedoeld om je te verlokken iets te gaan doen waar je niet zelf voor hebt gekozen.
Om je te helpen bij gezond afvallen en een effectief dieet zorgt gezonder afvallen voor:
  • Het verschaffen van informatie over gezondheid, over gewicht, over beweging en over afvallen.
  • Hulp bij een andere manier van eten die helemaal binnen je leven past.
  • Het helpen bij het maken van een plan om meer te gaan bewegen.
  • Ondersteuning en begeleiding bij je pogingen een gezonder leven te gaan leiden door meer controle te krijgen over je lichaamsgewicht.
Dat gebeurt door inzicht te geven in je eigen eet- en bewegingsgedrag, zodat je vervolgens in staat bent keuzes te maken. Lees hier hoe dat in de praktijk werkt.